Kicsi nagyköveteket fogadott az egri érsek

Hazai – 2022. augusztus 12., péntek | 10:03

Kreatív feladatokat kellett megoldaniuk azoknak a diákoknak, akik jelentkeztek a Kicsi nagykövet elnevezésű versenyre. Területenként díjazták a pályázókat, Heves megyében Ternyák Csaba egri érsek volt a program fővédnöke. A főpásztort és Horváth László országgyűlési képviselőt Strack Marika ötletgazda köszöntötte az Egri Érseki Palota madaras termében tartott augusztusi eredményhirdetésen.

Ternyák Csaba érsek úgy fogalmazott: fontos, hogy a fiatalok megtanulják a küzdés, a tanulás útját és így tudják saját eredményeiket is értékelni. A nagyköveti cím kitüntető, s egyben a béke és a barátság szimbóluma. Hozzátette: Isten is küldött követet az emberekhez, szent fiát, Jézus Krisztust, hogy ő beszéljen nekünk arról, Isten mennyire szeret bennünket.

Horváth László képviselő elmondta, a követ mestersége nem is olyan könnyű, mint elsőre gondolnánk, de annál ősibb eredetű. A hírek régebben szinte kizárólag követeken keresztül jutottak el az emberekhez, a követek pedig egy egész közösséget képviseltek.

Heves megye kicsi nagykövete Sepelye Natália lett, Balázs Lili a kultúra kicsi attaséja, Szabó Zsombor kicsi sportattasé, szeptember végén az országos döntőn ők képviselik a megyét.

Az ünnepélyes átadó végén az esemény résztvevői luftballonokat eresztettek a magasba.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria