Kiválóan kezdett a magyar válogatott a papi futsal-Eb-n

Hazai – 2020. február 18., kedd | 18:54

Idén Prágában rendezik meg a papi teremlabdarúgó-Európa-bajnokságot február 17. és 20. között. Az első versenynapon nagyon jól szerepelt a magyar csapat.

Február 16-án, vasárnap az esztergomi ferences gimnáziumban gyülekeztek a sportos lelkipásztorok, akik egy esti átmozgató edzés és közös vacsora után másnap reggel elindultak Prágába, hogy megküzdjenek a portugál, olasz, cseh, valamint kazahsztáni csapatokkal a csoportmérkőzések során.

A csapat római katolikus papjai: három ferences szerzetes: Lóránd, Tibor és Hugó testvér; Fejes Csaba (Esztergom-Budapesti Egyházmegye); Veress Zoltán (Egri Főegyházmegye); Topsi Bálint (Szeged-Csanádi Egyházmegye).

A csapat görögkatolikus papjai: Kocsis Dániel, Gorcsa Péter, Kovács Csaba, Stefán Zoltán, Debreczeni András, Káplár Márton, Tamás Ferenc.

Az edző: Kranyik István.

A válogatottak a csapatmeccsek előtt közös szentmisén vettek részt. Február 17-én a magyar válogatott 1:1-es döntetlent ért el a címvédő Portugáliával játszott küzdelemben Portik-Lukács Lóránd atya góljával. Ezt követően 2:0-ra győzték le az olasz papokat. Portik-Lukács Lóránd újból eredményes volt, mellette Fejes Csaba atya szerzett még egy gólt.

Az első napról Pantea Tibor OFM atya készített összefoglalót:

2019-ben a nyolcadik helyen végzett a magyar válogatott a Montenegróban rendezett papi teremlabdarúgó-Európa-bajnokságon.

Szurkoljunk a magyar válogatottnak, hogy idén éremmel a nyakukban érkezhessenek haza!

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria