Stoplis cipőt húztak a görögkatolikus papok és a református lelkészek

Hazai – 2024. június 21., péntek | 11:38

A Szatmári Főnix és a görögkatolikus papok és református lelkészek vegyes csapata lépett pályára június 16-án Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Kölcsén. A falusi labdarúgást felkaroló Hátsó füves futballmentő túra rendhagyó állomásán a baráti hangulatú, sportszerű és fordulatos mérkőzésen a Szatmári Főnix csapat győzött.

Rendhagyó állomással folytatódott a Hátsó füves futballmentő túra: a görögkatolikus papok és református lelkészek vegyes csapatával mérkőzött meg a Szatmári Főnix a négy éve felnőtt labdarúgás nélkül maradt Kölcsén.

Az ökumenikus válogatottat Szalay Kont, a Szatmári Református Egyházmegye esperese és Gorcsa Péter nagyhalászi görögkatolikus pap szervezte meg.

A helyszínt a Balku Pál polgármester, illetve a kölcsei önkormányzat biztosította, a vendéglátásról Gyöngyösi Szabolcs kölcsei református lelkész és felesége, a játékosoknak kitűnő töltött káposztát főző Bea gondoskodott. A fordulatos mérkőzésen a Tukacs László vezette Szatmári Főnix 3–0-ás hátrányból felállva fordított, és győzött 7–5-re.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegyenemzetisport.hu

Fotó: nemzetisport.hu; Szatmári Főnix Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria