Kolping Kikötő – Családoknak szóló előadás-sorozatot indítottak Gödöllőn

Hazai – 2023. március 8., szerda | 9:46

A Magyar Kolping Szövetséghez tartozó Gödöllői Kolping Család új programsorozatot indított el március 4-én Kolping Kikötő néven a gödöllői Szentháromság-templomban.

A Kolping mozgalomhoz tartozó Kolping Családok küldetésüknek tekintik, hogy előadásokon keresztül hiteles előadók segítségével bővítsék ismereteiket. Ezeket a programokat Kolping Akadémia néven szervezik több mint két évtizede az ország különböző városaiban a Kolping közösségek, elsősorban felnőtteket érdeklő témákban.

A Gödöllői Kolping Család Kaiserné Jósvai Ágnes elnök vezetésével a Kolping Akadémia mintájára szervezte meg a családoknak szóló programsorozatát, Kolping Kikötő néven. Az előadások olyan témákban adnak új ismereteket keresztény elvek mentén, ami nem csak a felnőtteket, hanem a teljes családot érdeklik. A program lehetőséget ad arra is, hogy elköteleződés nélkül vegyenek részt nem kolpingos családok is a mozgalom által szervezett előadásokon.

Az első alkalommal „Merre tovább a középiskola után?” témában – Kovács András prézes atya (pap elöljáró) felvezető elmélkedése után – hallgathattak remek előadást a fiatalok és szüleik az egyházközség tagjától, Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkártól és Bánhidy Vajktól, a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet oktatási igazgatójától.

A résztvevők gyakorlati tanácsokat és hasznos szempontokat kaptak, amik segítik őket a döntésben a középiskola befejezésekor felmerülő kérdésekben.

A továbbiakban az osztályon belüli erőszak, káros szenvedélyek, a generációk közti kommunikáció témában lesznek előadások.

Forrás és fotó: Gödöllői Kolping Család

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria