Közös könyvbemutatón idézzük fel Ferenc pápa budapesti útját és az eucharisztikus kongresszust

Kultúra – 2021. november 26., péntek | 11:41

A Pannonhalmi Főapátság Bencés Kiadó és a Magyar Kurír december 1-jén, szerdán 18 órakor a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola könyvtárában mutatja be Az evangélium szabadságában éljetek! Ferenc pápa beszédei budapesti és szlovákiai látogatásán és a Jöjjetek és lássátok! – A budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus a képek tükrében című új köteteket.

A könyvbemutató vendég előadója: Martos Levente Balázs, a Központi Papnevelő Intézet rektora, a Pápai Biblikus Bizottság tagja, a Szentatya tolmácsa budapesti látogatásán.

A köteteket bemutatják Dejcsics Konrád OSB, a Pannonhalmi Főapátság kulturális igazgatója és Kuzmányi István, a Magyar Kurír igazgató-főszerkesztője.

A könyvbemutatót Ott voltam a pápai gépen – A 34. apostoli út belső nézetben címmel vetített előadás zárja.

A részvétel védettségi igazolvánnyal lehetséges, a hatályos járványügyi előírásoknak megfelelően szájmaszk viselése kötelező. Helyszín: Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Könyvtára (Budapest, V. kerület, Piarista köz 1., II. emelet).

Az evangélium szabadságában éljetek! – Ferenc pápa beszédei budapesti és szlovákiai látogatásán címmel, a Bencés Kiadó és a Magyar Kurír gondozásában megjelent kötet segítségével visszatekinthetünk a Szentatya szeptember 12–15. közötti, 34. nemzetközi apostoli útjára.

A képekkel illusztrált könyv tartalmazza Ferenc pápa Budapesten és szlovákiai útján elmondott valamennyi beszédét, a szlovák jezsuita tartomány tagjaival folytatott beszélgetését, valamint a visszaúton a repülőgép fedélzetén adott sajtótájékoztatóját.

A kötethez Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke és Stanislav Zvolenský pozsonyi érsek, a Szlovák Püspöki Konferencia (KBS) elnöke írt ajánlást.

A könyvhöz előszót Kuzmányi István, portálunk főszerkesztője írt, aki az apostoli úton a sajtódelegáció tagjaként elkísérhette a Szentatyát.

A Jöjjetek és lássátok! – A budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus a képek tükrében című fotókönyv 197 fénykép segítségével röpít vissza a kongresszus hetébe, mutatja meg a 2021. szeptember 5. és 12. között zajló eseményeket.

A Magyar Kurír gondozásában megjelent kötet a szerkesztőség két fotósa, Merényi Zita és Lambert Attila által készített felvételek gyűjteményét tartalmazza, melyek alkalmasak arra, hogy felidézzék azokat az eseményeket, melyek a kongresszus hete alatt megérintették mindannyiunk lelkét.

A közös könyvbemutatón a kiadványok kedvezményesen megvásárolhatók. A Facebook-esemény IDE klikkelve érhető el.

A kötetek megvásárolhatóak az Új Ember könyvesboltban (Budapest, V. kerület, Ferenciek tere 7–8. Nyitvatartás: hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 9–17 óráig; szerdán 10–18 óráig) vagy megrendelhető az Új Ember online könyváruházban, továbbá beszerezhető az Apátsági Termékek Boltjában (Budapest, V. kerület, Károlyi utca 19.) és az Apatsagitermekek.hu webshopban.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria