Kreatív húsvét – A pannonhalmi bencések segítenek a szent három nap megélésében

Megszentelt élet – 2021. április 1., csütörtök | 16:47

Az idei nagyhéten a legtöbbünk nem lehet jelen a szent három nap gyönyörű és lelkileg is felemelő liturgiáin, csak az interneten kapcsolódhatunk be a szertartásokba. A Pannonhalmi Főapátság szerzetesei és barátai segítenek abban, hogy az otthonunkban is minél mélyebben megéljük hitünk szent titkát és legfőbb ünnepünket.

A szent három nap hitünk középpontja. A tavalyi évhez hasonlóan sokan az idén sem jutnak el majd a templomba, de Istent ez semmiben sem akadályozza. Ő akkor is (mindig) velünk van. Virágvasárnap bevonul otthonunk Jeruzsálemébe, nagycsütörtökön a mi otthonunk lesz az utolsó vacsora terme, nagypénteken az otthoni keresztünk előtt hódolhatunk a Megváltónak, nagyszombat vigíliáján pedig a saját szobánk sötétjét töri meg a feltámadás húsvéti gyertyájának fénye.

A Kreatív húsvét 2021 frissített és bővített anyagával a nagyhét megünneplésének aktív előkészítésére hív mindannyiunkat a Pannonhalmi Főapátság. A nagyhét liturgiáit a főapátság csatornáin a szokásos módon közvetítik, de akik a közvetítésen túl, aktívabban szeretnék otthon megélni, megünnepelni a húsvéti misztériumot, azokat ötletekkel, otthon ünnepelhető liturgikus részletekkel, a közvetített liturgiákba való bekapcsolódási lehetőségekkel segítik.

Az anyagokat a főapátság szerzetesei és barátai írták és gyűjtötték. Már ez a tény nagy húsvéti ajándék: megtapasztalhatjuk, hogy a járvány és a bezártság napjaiban mennyire nem vagyunk egyedül. Krisztus halála és feltámadása körül kreatív, teremtő közösség formálódik.

Az anyagok ITT érhetők el.

Forrás és fotó: Pannonhalmi Főapátság

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria