Lakásból otthon – Együttműködés a Szent Miklós Gyermekvédelmi Intézmény otthonai között

Hazai – 2021. május 4., kedd | 9:01

A Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában működő Szent Miklós Gyermekvédelmi Intézmény feladatellátása január 1-jétől három baktalórántházi lakásotthon működtetésével bővült. Az intézményhez tartozó hodászi ápoló-gondozó otthon ellátottjai segítették igazi otthonná varázsolni a lakásotthonokat a fejlesztő foglalkozáson készített lakásdekorációs kiegészítőikkel.

A jogszabály meghatározása szerint „a lakásotthon olyan gyermekotthon, ahol önálló lakásban vagy családi házban történik a gondozott gyermek, fiatal felnőtt elhelyezése”. Ahhoz, hogy egy lakásból otthon legyen, szükséges, hogy melegséget, szépséget, biztonságot érezzen az oda betérő, főleg ha egy családjából kiemelt gyermek elhelyezését szolgálja.

A fenntartó arra törekszik, hogy az egyes intézmények ne szigetekként létezzenek, hanem együttműködjenek. Ezért határozták el, hogy a hodászi Szent Miklós Ápoló-Gondozó Otthon fejlesztő foglalkoztatása keretében dolgozó kollégák és ellátottak segítségével otthonossá teszik a gyerekek számára a lakásotthonokat.

A foglalkozásban részt vevők textilképekkel, lakástextíliákkal, raklapbútorokkal hoztak melegséget, meghittséget a lakásotthonokba.

Szöveg: Morvai Anikó

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Kissné Veress Erika

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria