Magyar és szlovák cserkészek együtt tettek kirándulást Pozsonyivánkán

Külhoni – 2023. március 24., péntek | 15:30

Közös csapatkiránduláson vett részt a mosonmagyaróvári 1. sz. Beretta Molla Szent Johanna cserkészcsapat két „szomszédos” szlovák csapattal Pozsony megyében. Az egész napos cserkészfoglalkozáson a mosonmagyaróvári, a pozsonyi és a pozsonyinvánkai csapatok vettek részt, mindegyikük az Európai Cserkészszövetség tagja.

A cserkészetben a különböző korosztályok és nemek más-más elnevezésű közösségeket alkotnak, így a katicabogarak, a farkaskölykök, a felfedezők, a roverek és az őrszemek, valamint a vezetőik és a szülők találkoztak a Pozsony megyei Pozsonyivánkán.

A cserkészek a sok játék és a finom ebéd után a hagyományos, 14 állomásos keresztút stációin elmélkedtek.

Az áhítat végén Milan Lach pozsonyi görögkatolikus segédpüspök kért áldást a résztvevőkre.

A franciaországi székhelyű Európai Cserkészszövetség a cserkészetnek a Robert Baden-Powell által megfogalmazott alapvető nevelői tevékenységén túlmenően munkálkodik a közös európai szellem kialakításán az európai cserkészmozgalmakban. Idén van a 20. évfordulója annak, hogy a Szentszék elismerte az Európai Cserkészszövetséget mint a Krisztus-hívők pápai jogú magántársulását.

*

A mosonmagyaróvári 1. Számú Beretta Molla Szent Johanna Cserkészcsapatot egy hazánkban élő olasz üzletember alapította. Carlo Volpe évek óta Magyarországon él feleségével és gyermekeivel, jelenleg az Óvártej Zrt. igazgatója. Emellett másokkal együtt szervezi Mosonmagyaróváron a cserkészetet, valamint ápolja a szent életű édesanya, Gianna Beretta Molla emlékét és tiszteletét.

A Carlo Volpéval készített interjúnkat IDE kattintva olvashatják.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Mosonmagyaróvári 1. sz. Beretta Molla Szent Johanna cserkészcsapat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria