Magyar nyelven is bekapcsolódhatunk a pápa holnapi rózsafüzér imájába

Ferenc pápa – 2020. május 29., péntek | 20:22

Ferenc pápa – a Szűzanyának szentelt hónap lezárásaként – május 30-án, szombaton, 17.30-tól a vatikáni lourdes-i barlangból imádkozza a rózsafüzért a világ legnagyobb kegyhelyeivel együtt, amelyek élő video-összeköttetésben kapcsolódnak az imába. Az Apostol TV élőben, magyar szinkrontolmácsolással közvetíti ezt a világot átölelő rózsafüzér imát.

Az Apostol Televízió elérhető interneten a www.apostoltv.hu oldalon, valamint a DIGI médiaszolgáltató Budapest és környéke, a Hello Digital, a Parisat hálózatán és a UPC 11. kerületi hálózatán.

*

Az imaalkalmat az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa szervezi Az apostolok cselekedetéből vett mottóval: „Egy szívvel, egy lélekkel állhatatosan az imában, Máriával, Jézus anyjával” (vö. ApCsel 1,14).

A világ legnagyobb kegyhelyei is bekapcsolódnak élő video-összeköttetés révén az imába. Európából Lourdes-ot, Fatimát, San Giovanni Rotondót és Pompeit fogják kapcsolni; az Egyesült Államokból a washingtoni Szeplőtelen Fogantatás-kegyhelyet. Afrikából a nigériai Elele és az elefántcsontparti Béke Királynéja-kegyhelyről; Latin-Amerikából a mexikói Guadalupei Miasszonyunk-kegyhelyről, a kolumbiai Chiquinquirából, valamint az argentin Lujánból és Milagróból jelentkeznek be.

A Vatikáni Kertekben együtt imádkoznak a pápával olyan hívek is, akik a vírus által leginkább érintettek egy-egy csoportját képviselik: egy tüdőgyógyász és egy nővér, egy ember, aki felgyógyult a koronavírusból és egy másik, akinek a hozzátartozója elhunyt a betegségben. Imádkozni fog a polgári védelem egyik önkéntese is családjával együtt, egy gyógyszerész és egy televíziós újságíró is. Az imádkozók között lesz egy fiatal család is, akiknek gyermeke a járvány idején jött világra. A papokat és a szerzeteseket egy kórházlelkész képviseli, illetve a Szent Kamill Leányainak főnöknője, ez az a közöség, melynek tagjai tömegesen kapták el a vírusfertőzést Grottaferratában. Az ima során az Úrra bízzák az emberiséget, különösen is a családokat.

A pápa az imádság révén egyúttal szeretné a kegyhelyek pasztorációban betöltött szerepét is megerősíteni, hiszen ezeknek az imádságnak szentelt helyeknek a normális működése – mely lelkigyakorlatok szervezését, zarándokok fogadását jelenti – megakadt a koronavírus-járvány következtében. A járvány visszaszorulásával lassan-lassan újraindulhat az élet a kegyhelyeken is.

Forrás: Apostol TV, Vatikáni Rádió

Fotó: CEINews

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria