Magyar nyelvű Mária Rádiók munkatársai találkoztak Szabadkán

Külhoni – 2019. november 20., szerda | 16:48

A délvidéki Mária Rádiónkért Egyesület alapításának ötödik évfordulóját november 15–16-án ünnepelték Szabadkán. A jubileum alkalmából találkozót szerveztek a magyar nyelvű Mária Rádiók munkatársainak a palicsi Vigadó kongresszusi termében.

Az ünnepség kezdetén Bálint Ágota, a Mária Rádiónkért Egyesület elnöke és Palatinus István, a Szerbiai Mária Rádió műsorigazgatója köszöntötte a rendezvényen részt vevő lelkipásztorokat, munkatársakat, önkénteseket és az egyesület tagjait.

A Szerbiai Mária Rádió képviseletében Szög Ádám koordinátor mutatta be a médium működését, majd Boros Zoltán, a magyarországi Mária Rádió koordinátora tájékoztatta a résztvevőket, hogy november elsejétől P. Lukovits Milán ferences szerzetes vette át a műsorigazgatói teendőket a magyarországi szerkesztőségekben. Ezt követően Lépes Lóránt műsorigazgató számolt be a felvidéki Mária Rádió munkájáról, majd Karácson Tibor műsorigazgató ismertette az erdélyi Mária Rádió tevékenységeit. A találkozón a szerkesztőségek jövőbeli együttműködéséről is szó esett.

A rendezvény egyik fő eseménye a Karácson Tibor által vezetett lelkigyakorlat volt, melynek keretén belül a felebaráti szeretet gyakorlását mélyítették el a résztvevők. A találkozó a szabadkai Szent György-templomban szentmisével zárult, melyen a magyar nyelvű Mária Rádiók műsorigazgatói koncelebráltak.

Forrás és fotó: Szabó Réka/Szerbiai Mária Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria