A Máltai Lovagrend segélyakciót szervez Nepálban

Kitekintő – 2015. május 4., hétfő | 11:45

Katmandu térségében megkezdte a földrengés utáni segélyezés logisztikai előkészítését a Máltai Lovagrend nemzetközi segélyszervezete, a Malteser International helyzetértékelő csapata – tájékoztat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.


A segélyszervezet vezetője elmondta, hogy az ivóvíz biztosítása és az orvosi ellátás megszervezése az elsődleges feladat. A nemzetközi máltai szervezet főtitkára videoüzenetben fordult a lakossághoz, melyben az emberek segítségét kérte a szerveződő segélyakcióhoz.

„Életeket kell mentenünk Nepálban, és ehhez Önre, az Ön segítségére is szükségünk van” – mondja felhívásában Ingo Radtke, a Malteser International főtitkára. A máltai helyzetértékelő csapat megérkezett a földrengés sújtotta országba, információik alapján már szervezik a segélyakciót. A csapat orvos vezetője a közvetlen életmentésben is segít, ami most az elsődleges feladat. Ehhez pedig „hidakat kell építenünk Európából, Amerikából és Ázsiából a nepáli emberekhez, hogy visszaadjuk a reményt a világ egyik legszegényebb országának” – mondja felhívásában a máltai segélyszervezet főtitkára.

Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria