Máltai Szeretetszolgálat: virtuális krumplis tésztákból valódiak

Hazai – 2014. július 14., hétfő | 13:51

Hatszáz adag meleg ételt osztott ki rászoruló emberek körében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a szervezet Batthyány tér központjának udvarán július 11-én és 12-én– írja a maltai.hu.

Az ételosztás keretében mindkét napon több száz rászorulót, hajléktalan embereket, egyedül élő időseket, a nappali melegedőkbe is betérő szegény embereket láttak vendégül.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai a nyári időszakban is naponta több mint ezer alkalommal találkoznak hajléktalan emberekkel. Ilyenkor több idő jut a személyes kapcsolatok kialakítására, az egyéni problémák megismerésére, személyiségfejlesztésre, elhelyezkedési lehetőségek keresésére. A Máltai Szeretetszolgálat missziója a hajléktalan emberek társadalomba való visszailleszkedésének elősegítése. A mostani ételosztással arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy a lecsúszott emberek felemelése nem lehet kizárólag a segélyszervezetek ügye, rehabilitálni ugyanis csak a társadalom képes.

Az ételosztást a Gyermelyi Zrt. támogatta. A társaság ezt megelőzően kampányt hirdetett facebook oldalán, ennek során kattintásokkal lehetett virtuális krumplistészta-adagokat adományozni, majd az összegyűlt virtuális adagokat a valóságban is felajánlották a Máltai Szeretetszolgálatnak. A rászoruló emberek az ételosztás mindkét napján gyermelyi tésztát fogyasztottak, az első napon ragulevest krumplis tésztával, a másodikon babgulyást grízestésztával.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria