Másképpen, de megtartják a görögkatolikus ifjúsági lelkigyakorlatot

Hazai – 2020. március 25., szerda | 12:53

A szervezők nagy örömmel jelzik, hogy az április 3–5. közötti időpontra Máriapócsra tervezett görögkatolikus ifjúsági lelkigyakorlat nem marad el.

Bár a jelenlegi állami és egyházi rendelkezések, valamint az egymás iránti felelősség jegyében jelen állás szerint a görögkatolikus fiatalok személyesen nem fognak tudni Máriapócson találkozni,  ugyanakkor „a mostani helyzetben mindannyian érezzük, hogy még inkább szükségünk van Krisztus és egymás társaságára, beszélgetésre, imádságra, elmélkedésre, elmélyülésre” – írják a szervezők.

Éppen ezért a tervezett időben – április 3. és 5. között – a virtuális térben tartják meg a lelkigyakorlatot, megadott időpontokban lehetőséget biztosítva szertartásokba, elmélkedésekbe, beszélgetésekbe való bekapcsolódásra, kérdések feltételére, játékra. Így – bár a személyes találkozás, a szertartásokba való fizikai bekapcsolódás lehetősége minden más formát felülmúl – mégis lesz alkalom fiatalos töltekezésre, „önmagunk és egymás erősítésére”.

Bátorítják a 14 és 28 év közötti fiatalokat, hogy akik még nem regisztráltak, de szívesen bekapcsolódnának ebben a formában az ifjúsági lelkigyakorlatba, jelentkezzenek. Ennek érdekében a jelentkezési határidőt meghosszabbították március 28-ig, jelentkezni ide kattintva, illetve az Országos Görögkatolikus Ifjúsági Fórum (OGIF) Facebook-oldalán található űrlap kitöltésével lehet. A program és a bekapcsolódás részleteiről, a technikai információkról a jelentkezők  értesítést fognak kapni. További tájékoztatás Verdes Miklós atyától kérhető (verdesm@gmail.com, +36 20/82-89-527).

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria