Másodszor tartottak férfi TÉRdeplő rózsafüzért Csíksomlyón

Külhoni – 2024. április 11., csütörtök | 13:04

A rózsafüzér imádság erejéről – immár második alkalommal – tett tanúságot több tucat férfi április 6-án a csíksomlyói kegytemplom, pápai kisbazilika előtti téren, Isten előtt letérdelve.

„Az Egyház a rózsafüzérnek mindig különös hatékonyságot tulajdonított, ezért a legnehezebb ügyeit a közösségben, folyamatosan mondott rózsafüzérre bízta” – írta Szent II. János Pál pápa a Rosarium Virginis Mariae kezdetű apostoli levelében.

A férfi TÉRdeplő rózsafüzér imádságot már 2021 óta tartják Horvátország számos nagyvárosában minden hónap első szombatján, Szűz Mária Szeplőtelen Szíve tiszteletének napján. Innen terjedt el Lengyelországban, Szerbiában, Írországban, a távoli Ausztráliában és Magyarországon is.

Április 6-án ehhez a világméretű kezdeményezéshez csatlakozott immár második alkalommal több tucat férfi a csíksomlyói kegytemplom előtti téren is, a somlyói ferences közösség engedélyével és támogatásával.

„Aki rózsafüzért imádkozik, azzal elképzelhetetlen csodák fognak történni. Szeressük tehát, és imádkozzuk a rózsafüzért! Biztosíthatlak titeket, hogy a Szűzanya számtalan kegyelemmel ajándékoz meg benneteket; higgyétek el, világosságot és békét fogtok kapni” – mondta Ernest Simoni bíboros, az albániai katolikus egyház kommunista üldöztetésének 95 éves, emblematikus tanúságtevője.

A szervezők harmadszor is hívják a férfiakat a csíksomlyói kegytemplom előtti térre, hogy újra egy szívvel, tanúságtevő módon, közösen imádkozzák a rózsafüzért, együtt forduljanak Istenhez ezekben a nehéz időkben. A következő TÉRdeplő férfi rózsafüzér május 4-én 11 órakor kezdődik.

Forrás: Romkat.ro

Szöveg és fotó: Virág Zsolt

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria