Međugorje – Szentmisével egybekötött könyvbemutatóra invitálunk a Szent István-bazilikába

Kultúra – 2024. június 6., csütörtök | 12:33

Međugorjében járva meghatározó élményük a zarándokoknak, hogy az Egyház él, hiszen sok helyen gyóntató papokat lát, és számtalan nyelven tud bekapcsolódni a szentmise ünneplésébe, a szentségi élet kézzelfogható a boszniai településen. Ezért is legújabb zarándokútikönyvünk bemutatóját közös szentmise ünneplésével kezdjük június 17-én a Szent István-bazilikában, ahová szeretettel várjuk olvasóinkat.

A szentmise helyszíne a Szent István-bazilika, a kötetbemutató pedig a bazilikában található Mária teremben lesz (bejárat a Bajcsy-Zsilinszky út felől). Időpontja: 2024. június 17., hétfő. A szentmise ünneplése 18 órakor kezdődik, melyet a könyvbemutató követ (kb. 18.45-től).

A Mária-jelenésekről és a zarándoklás kultúrájáról Kovács Zoltán mariológus, a Szent István-bazilika plébánoshelyettese tart előadást. A könyvet bemutatja: Kuzmányi István felelős kiadó. A szerző, Koncz Attila dedikálja a kötetet, mely a bemutató alkalmával kiemelt kedvezménnyel megvásárolható a helyszínen.

Koncz Attila Međugorje című könyve, melynek kiadója a Magyar Kurír, az Új Ember Kiadványok és a Via Sacra Zarándokútikönyvek sorozat legújabb kötete. Teológiai lektora Kovács Zoltán mariológus, egyetemi tanár, a fotókat Fábián Attila készítette, aki a könyv tördelője is.

Az alábbiakban Székely János szombathelyi megyéspüspök előszavát adjuk közre.

„Talán nincs még egy olyan helye Európának, ahol nap mint nap annyi ember tenné le a bűneit Krisztus lábai elé a szentgyónásban, mint Međugorje. Esténként, ahogyan lassan bukik le a nap, nagy embertömeg imádkozik a szabadtéri oltár körül: házaspárok egymást átkarolva, gyermekek a szüleik ölében, a kövön térdelő zarándokok, fiatalok és idősek. Odafentről béke száll ilyenkor az egész völgyre és az emberi szívekbe.

Međugorje üzenete öt parittyakő, amelyekkel győzhetünk a gonosz felett, úgy, mint valaha Dávid Góliát felett. Az öt kő az imádság, a böjt, a Biblia olvasása, a szentgyónás és a szentmise.

Međugorje megtérésre hív, egy erőteljesebb, hitelesebb kereszténységre. Mennyire nagy szüksége volna erre a kissé langyos, megfáradt európai kereszténységnek!

Sokszor jártam már ezen a különleges helyen, és mindig azt éreztem, hogy az ég itt egészen közel van a földhöz.

Papként megrendítő és gyönyörű átélni a sok-sok őszinte és mély szentgyónást – árad ilyenkor a kegyelem, megtisztít, újjáteremt. Megindító és lélekemelő látni a sok zarándokot, amint felfelé mennek a Križevacra vagy a Jelenések hegyére imádkozva, küszködve a hőséggel, a kövekkel, átszellemült arccal.

Sok olyan embert ismerek, akinek itt született újjá, itt erősödött meg a hite.

Međugorje szent hely, ahol az ég szinte összeér a földdel. Kedves Olvasó, kelj útra, hogy részesülhess a fentről áradó nagy-nagy békességben, a Béke Királynőjének áldásában!”

Koncz Attila Međugorje című kötete megvásárolható az Új Ember könyvesboltban (Budapest V. kerület, Ferenciek tere 7–8. Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 9–18 óráig), vagy megrendelhető az Új Ember online könyváruházban.

*

A zarándokútikönyv sorozatban megjelent köteteink: Koncz Attila Lourdes és Kuzmányi István Fatima.

Fotó: Fábián Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria