Megáldották a felújított balassagyarmati templomot

Hazai – 2019. június 6., csütörtök | 12:08

A hagyományokhoz híven május 25-én több százan indultak el Balassagyarmat utcáin a Szentháromság-templomtól a Bosco Szent János szalézi templomig a Segítő Szűz Mária-körmenetben, hogy kérjék a Szűzanya közbenjárását, támogatását, bátorítását a saját és hozzátartozóik életére.

A körmenetet a rendszerváltozás után először a szalézi rend tagjai szervezték meg, azóta minden évben megtartja a két plébániaközösség. Szintén  a Segítő Szűz Mária búcsújának napján tartották a Szent Mónika közösségek országos találkozóját a balassagyarmati szalézi templomban, így ezekből a csoportokból is sokan csatlakoztak.

Az ünnepi szertartás igehirdetéssel kezdődött, majd elindult a körmenet a Szentháromság-templomtól a Bosco Szent János szalézi templomig. Ott a hívek elimádkozták a loretói litániát, majd Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök mutatott be szentmisét a megjelent lelkipásztorokkal együtt. A segédpüspök beszélt a körmenet jelentőségéről, amelyben hitünkről teszünk tanúbizonyságot, majd a Szűzanya életünkben betöltött szerepéről elmélkedett.

A külső rekonstrukció nemrég fejeződött be, így Mohos Gábor a szentmise keretében megáldotta a felújított templomot. A búcsú szeretetvendégséggel zárult.

Forrás és fotó: 2660, Balassagyarmat/Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria