Megáldották a pestújhelyi Keresztelő Szent János-plébánia keresztútját

Hazai – 2021. május 17., hétfő | 14:34

Urunk mennybemenetelének ünnepén, május 16-án áldotta meg Almásy Tamás, a budapest-pestújhelyi Keresztelő Szent János-plébánia kormányzója a templom kertjében újonnan felállított keresztutat.

Molnár Béla plébános a 2000 évek elején cserélte le a kései román stílusú templom eredeti, meglehetősen rossz állapotban lévő keresztúti tábláit. Helyükre fából készült ábrázolások kerültek. Mivel a kisebb méretű képek kevésbé érvényesültek a templom terében, Almásy Tamás plébániai kormányzó a régi gipsztáblákat felújíttatta és visszahelyeztette a templomba.

A fából készült képeket fatetőcskével védett oszlopokra tették, az így elkészült keresztúti stációk pedig a plébánia kertjében kaptak helyet. Urunk mennybemenetelének ünnepén keresztútjárás során áldotta meg őket Almásy Tamás plébános. Az oszlopokat Márk Gergely rózsanemesítő növényeivel díszítették.

A keresztút felállításában nagy szerepet vállalt a plébánia közössége, a tervezés és kivitelezés Siklódi János, Csete István, Windisch László, Eőri Krisztián és Juhász Gábor munkája. Windisch László segítségét Covid-beteg édesapja gyógyulásáért ajánlotta fel. Mivel szabadtéri kálvária a környéken kevés van, mindenkit szeretettel várnak ide egyéni és kiscsoportos elmélkedésre.

Szöveg és kép: Baranyai Béla

Kapcsolódó fotógaléria