Megbeszélést tartottak a Katolikus Szeretetszolgálat intézményeinek vezetőápolói

Hazai – 2024. február 28., szerda | 9:45

A Katolikus Szeretetszolgálat intézményeinek vezetőápolói találkoztak február 8-án Budapesten, a XXIII. János Otthon Jerikó Házában.

A szeretetszolgálatnál különösen is figyelemmel kísérik a különböző szakterületeken dolgozók munkáját, lelki és szakmai fejlődését. A hagyománnyá vált, negyedévenként megtartott fórum lehetőséget biztosít a vezetőápolók számára a találkozáson túl az intézmények földrajzi, fizikai adottságainak megismerésére, valamint arra, hogy személyesen is egyeztessenek aktuális témákban egymással és a szervezet egészségügyi szakreferensével, a találkozók kezdeményezőjével.

Tavaly megújították az alapápolási és a szakápolási protokollokat a közös gondolkodás eredményeként. Ebben az esztendőben a szakmai munkaköri leírások revideálását kezdték meg a szakemberek. Ezek a találkozók lehetőséget biztosítanak arra, hogy a különböző adottságú intézményekből érkező, különböző körülmények között dolgozó munkatársak úgy alkossanak meg egy közös dokumentumot, hogy abban mindenki képviseltetheti a saját szempontjait. A tapasztalatcserén és a jó gyakorlatok megosztásán túl így az emberi kapcsolatok is erősödnek.

Forrás és fotó: Katolikus Szeretetszolgálat 

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria