Meggyilkoltak két kopt keresztényt Egyiptomban

Kitekintő – 2017. február 23., csütörtök | 18:43

Feltételezhetően iszlamista szélsőségesek gyilkoltak meg két kopt keresztényt a Sínai-félsziget forrongó északi részén – közölték február 22-én névtelenséget kérő egyiptomi biztonsági tisztségviselők.

Az eset mindössze napokkal azt követően történt, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet helyi ága videoüzenetben adta hírül: fokozni fogja támadásait az ország lakosságának mintegy tíz százalékát kitevő keresztény kisebbség ellen.

Az illetékesek elmondták, hogy a 65 éves Szaad Hanát agyonlőtték, 45 éves fiát, Medhátot pedig elhurcolták és élve elégették. A holttesteket El-Arísban dobták ki egy út szélén február 22-én.

Az egyiptomi koptok évek óta a radikális iszlamisták támadásainak célpontjai. A szélsőséges csoportok azt vetik a szemükre, hogy 2013 júliusában támogatták az egy évvel korábban megválasztott Mohamed Murszi iszlamista elnök megbuktatását. Az Iszlám Állam a héten megjelent videoüzenetében az iszlám ellen harcot folytató Nyugat szövetségeseinek nevezte a koptokat, és további támadásokat jelentett be ellenük.

Forrás: MTI

Fotó: Christiantoday.com

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria