Megjelent Böjte Csaba legújabb könyve

Megszentelt élet – 2019. június 5., szerda | 17:01

Megjelent Böjte Csaba füveskönyvsorozatának utolsó kötete. „A lélek lélegzetvétele” a boldogság forrásáról, az istenkereséséről, az élő hitről, az imáról és az Egyházról szól.

Új könyvében Csaba testvér lelket önt belénk: megmutatja a mély és bensőséges istenkapcsolat alapjait, azt az istenarcot, aki az ő legfőbb társa, erőforrása, és aki a miénk is lehet, ha megnyílunk felé. Beszél arról is, mit jelentünk mi, parányi emberek a hatalmas Mindenható számára, hogyan szolgálhatja az egyszerre szent és bűnös Egyház a közeledést az életadó forráshoz, és miként távolíthat el tőle; megtudhatjuk, hogyan lehet miénk a hatodik érzék, a hit, és mi a nyolcadik szentség. A szívünk szentélyét mindig magunkkal hordozzuk, itt mindig biztonságban, védelemben együtt lehetünk a mi Istenünkkel. Lélegzetvisszafojtva nem lehet élni. Merjünk, tanuljunk meg elidőzni, hogy végre lélegzethez jussunk, hogy ne csupán hálni járjon belénk a Lélek, hanem áradjon szét, és töltsön el élettel.

„Átnézve 2018 eseményeit, felemelve népem nagy fazekáról a fedelet, úgy látom, hogy mindenből van bőségesen. Ma nem pénzből, ruhából, házból, autóból, továbbtanulási lehetőségből vagy akár szabadságból van kevés, hanem élő hitből, mindent beragyogó reményből, életünket megújító szeretetből, igen, egyszóval – én úgy látom – ma Istenből van kevés. Nagyon sok ember sodródik, és lelke mélyén arra vágyik, hogy valaki letérítse arról a pályáról, mely neki már semmi örömet nem okoz. Ma kínosan toleránsak vagyunk, nem merünk, nem akarunk egymás életébe beleszólni, se tanácsot, se kalácsot nem adunk egymásnak – írja a könyv előszavában Csaba testvér. – 2019-re éppen ezért én a magam és a népem számára nem az ajándékot, hanem az Ajándékozót kérem. Nem bölcs tanítást keresek, hanem a Mestert, magát a Tanítót szeretném megismerni, megismertetni veletek. Talán nem tévedek, ha azt mondom, hogy nem gazdagságra vágyunk, hanem az egyetlen igaz értéket, Istent szeretnénk átölelni, mert nélküle semminek semmi értelme nincs.”

Csaba testvér

A lélek lélegzetvétele című kötetet június 15-én, szombaton 17.30-kor mutatják be Budapesten, az ünnepi könyvhéten (melyet a Vörösmarty tér felújítása miatt idén a Duna-korzón tartanak a Vigadó tér és a Március 15. tér között). A bemutatón Süveges Gergő beszélget Csaba testvérrel; dedikálásra 18 órától lesz lehetőség.

A kötetet összeállította és sajtó alá rendezte: Karikó Éva
Fotók: Lettner Kriszta

Böjte Csaba: A lélek lélegzetvétele
Helikon Kiadó

Forrás és fotó: Helikon Kiadó

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria