Megkezdődött a Gyulafehérvári Főegyházmegyei Papi Továbbképzési Program

Külhoni – 2021. május 7., péntek | 10:51

A Gyulafehérvári Főegyházmegyei Papi Továbbképzési Program első tematikus foglalkozását május 4–5-én tartották meg, amelynek központi témái a kommunikáció, a média és közösségi média voltak.

Bevezetőként május 4-én délután a papnevelő intézet nagytermében tekintették meg a résztvevők Maksay Ágnes rendező és Filep Farkas, illetve László Loránd oparatőrök Lángolj és világíts című dokumentumfilmjét a Dallasban működő magyar ciszterci alapítású apátságról és iskoláról.

Kovács Gergely érsek köszöntőjével kezdődött a program május 5-én. A főpásztor elmondta: Márton Áron életútjának dokumentumfilmes megfogalmazása során ismerte meg Maksay Ágnest és a csapatot, értékeli munkájukat, ezért is kérte fel őket e műhely megtartására.

A foglalkozások keretében Szilágyi Szabolcs újságíró, szerkesztő-műsorvezető a sajtóval való kapcsolattartásról, az alapvető sajtóműfajokról tartott gyakorlattal egybekötött előadást.

A résztvevők, a teológiai és kisszemináriumi tanárok, plébánosok többek között a közösségi média használatáról is ismereteket szerezhettek.

A továbbképzés következő alkalmán a vizuális műfajokról és eszközökről esik szó Kőmíves István operatőr előadásában. Kötő Zsolt operatőr a film, látvány, mozgókép, szerkesztés, világítás, hang összefüggéseibe nyújt majd betekintést. Minden elméleti információt gyakorlat egészít ki, és a résztvevők kérdéseikre is választ kaphatnak a Video Pontes stúdió munkatársaitól.

Forrás és fotó: Romkat.ro/Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria