Megnyitotta második Biztos Kezdet Házát a Gyulafehérvári Caritas

Külhoni – 2022. augusztus 10., szerda | 18:14

Gyergyóalfalu után Marosszentgyörgyön nyitotta meg a második Biztos Kezdet Házát a Gyulafehérvári Caritas. Az augusztus 9-i ünnepélyes megnyitón az intézmények és a partnerek képviselői mellett a kedvezményezett családok is részt vettek.

A Biztos kezdet egy biztos jövőért projekt megvalósítója a Gyulafehérvári Caritas Szociális Gondozás Ágazata, partnerei Hargita megyében Gyergyóalfalu, Gyergyóremete, Korond, Oroszhegy és Zetelaka, Maros megyéből pedig Marosszentgyörgy önkormányzatai.

A projekt célja, hogy választ adjon a 0–6 éves kisgyermeket nevelő hátrányos helyzetű családok igényeire és problémáira a hat Maros és Hargita megyei községben.

Kitűzött céljuk, hogy a biztonságos életkezdéshez szükséges feltételek biztosítása érdekében elősegítsék a családok hozzáférését a megfelelő minőségi szolgáltatásokhoz. A kezdeményezést ezeken a területeken a szociális, oktatási és egészségügyi szolgáltatások teljes vagy részleges hiánya, a társadalmi kirekesztettség, a szegénység, az egészségügyi problémák hívták életre.

A projektről annak indulásakor már beszámoltak a Caritas munkatársai, ebből kiderül, hogy céljuk egy integrált közösségi beavatkozási modell kidolgozása a hátrányos helyzetű kisgyermekes családok sajátos igényeinek kielégítésére, valamint társadalmi-oktatási szolgáltatások és szociális-egészségügyi szakellátás biztosítása a 6 vidéki településen élő 60 várandós nő, 240 6 év alatti gyermek és 120 szülő számára.

Forrás és fotó: Gyulafehérvári Caritas Facebook-oldala/Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria