Színészek olvasnak mesét az átmeneti otthonban élő gyermekeknek – KÉPGALÉRIÁVAL

Hazai – 2015. május 13., szerda | 10:25

Újabb elemmel, a Családok Átmeneti Otthonában élő gyermekeknek szóló esti mesével bővült a Magyar Máltai Szeretetszolgálat színházi programja – tájékoztat a segélyszervezet.


KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A Tóth Simon Ferenc programvezető által szervezett előadások a máltai intézmények lakóinak házhoz hozzák az élményt: a felkért színészek szabadidejükben előadással ajándékozzák meg az ellátottakat. A hajléktalanszállón és az idősek otthonában szervezett esték után a program újabb elemmel bővült: esti mesét olvasnak a gyerekeknek.


Ez alkalommal Láng Annamária színművész Dés András zenésszel együtt hozta házhoz az esti mesét a budapesti Szatmár utcai Családok Átmeneti Otthonába, ahol a gyerekek szüleikkel együtt hallgatták a zenével élővé varázsolt Grimm-meséket. A nemrégiben indult program célja, hogy neves művészek segítségével ingerszegény környezetben élő gyerekeknek nyújtsa a mesehallgatás élményét.

Ezeken az estéken a szülők is beletanulhatnak a mese olvasásának különböző módszereibe. A mostani mese után a gyerekek maguk is kipróbálhatták az eddig elérhetetlennek tűnő hangszereket, és ez láthatóan nagy élmény volt számukra.

Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria