Mindenki döbbent csendben figyelt, hogyan reagál Ferenc pápa, amikor egy lány megzavarta a beszédét

Ferenc pápa – 2019. augusztus 21., szerda | 21:48

Augusztus 21-én a Szentatya folytatta az Apostolok cselekedeteiről szóló katekézissorozatát a vatikáni VI. Pál teremben. Ferenc pápát a katekézis alatt egy kamasz lány zavarta meg, amikor felszaladt az emelvényre, és nem távozott onnan.

Ferenc pápa katekézisében a szegények megsegítésének fontosságáról beszélt éppen, amikor a zavarodottan viselkedő kamaszlány egyre közelebb ment az emelvényhez. Az őrök vissza akarták tartani, de Ferenc pápa szólt nekik, hogy hagyják, hadd jöjjön. A lány felment hozzá, megállt vele szemben, nézte egy darabig, majd szaladgálni kezdett az emelvényen.

Miután a Szentatya köszöntötte az olasz zarándokokat, a következőket mondta: „Láttuk ezt a lányt, nagyon szép lány, igen, szép. Ez a szerencsétlen lány beteg, nem tudja, mit csinál. Kérdeznék valamit, és mindenki válaszoljon magában, őszintén: Imádkoztam érte, amikor megláttam? Imádkoztam azért, hogy az Úr gyógyítsa meg és védelmezze? Imádkoztam a szüleiért, a családjáért? Ha egy szenvedő embert látunk, mindig imádkoznunk kell érte! Segítsen nekünk ez a jelenet abban, hogy mindig feltegyük ezt a kérdést: Imádkoztam ezért az emberért, akit láttam, és aki láthatóan szenved?”

Ezt követően Ferenc pápa megfogta a lány kezét, a szemébe nézett, a gyermek ezután lement az emelvényről. Az audiencia végén Ferenc pápa külön odament hozzá és családjához.

Forrás: Avvenire, Euronews

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír
(ki)

Kapcsolódó fotógaléria