Miskolci Pro Urbe-díj Mikolai Vince pápai prelátusnak

Hazai – 2014. május 14., szerda | 15:13

Miskolc város napján, május 11-én ünnepi közgyűlés keretében adták át azokat a díjakat, amelyekkel elismerik az arra érdemesek városért végzett munkáját. Több katolikus személy és szervezet is díjban részesült– tájékoztat az Egri Főegyházmegye.


A Miskolci Nemzeti Színházban rendezett ünnepségen Pro Urbe-díjjal tüntették ki Mikolai Vince pápai prelátus, főesperes, diósgyőri plébánost, tudományos tevékenysége, a szegények szolgálata és közösségszervező munkája elismeréseként. Mikolai Vince többek között a Máltai Szeretetszolgálat miskolci csoportjának prézese, a Páli Szent Vince Szeretetszolgálat miskolci csoportjának lelki és anyagi támogatója, a KÉSZ miskolci csoportjának egyházi elnöke és a diósgyőri Assisi Szent Ferenc Katolikus Általános Iskola lelki vezetője.

Az Év civil szervezete díjat a Páli Szent Vince Szeretetszolgálat helyi csoportja érdemelte ki idén Miskolcon. Ruhaneműt, bútort, háztartási gépeket gyűjtenek és adnak tovább a rászorulóknak, élelmiszercsomagokkal és gyógyszerkiváltással segítik a hajléktalanokat, időseket, fogyatékos gyermekeket.


Pedagógiai díjat kapott Gáspárné Kiss Mária, aki a Vörösmarty Katolikus Általános Iskola alapító igazgatójaként ment tavaly nyugdíjba. Ugyancsak pedagógiai díjban részesült Nagymáthé Sarolta, aki az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium igazgatóhelyettese és a Mindszenti Plébánia képviselőtestületének tagja. Miskolc város Nívódíjával tüntették ki Herpainé Velkey Klárát, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium magyar–ének-zene szakos tanárát.

Szemere Bertalan Közéleti-díjat kapott Litvay Ottó cserkészparancsnok, a Szent Anna Plébánia képviselőtestületének tagja.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria