Muzslyai búcsú a járványhelyzetben

Külhoni – 2020. szeptember 16., szerda | 14:33

Szűz Mária Szent Neve ünnepnapjához kapcsolódva szeptember 12-én és 13-án tartották a vajdasági Nagybecskerek városrészén, Muzslyán a templombúcsút és a falunapot.

A búcsúi szentmise szónoka Palatinus István, a szabadkai Szent György-templom plébánosa, a helyi Mária Rádió igazgatója, a másnapi szertartásé pedig Király Tibor padéi plébános volt.

A templombúcsú napján a járványhelyzet ellenére nagy számban jelentek meg a hívők, cserkészek és a koncelebráló papok is.

Palatinus István szabadkai plébános homíliájában kiemelte: Szűz Máriáról soha nem beszélünk eleget, pedig „mi Mária népe vagyunk”. Szent István királyunk Mária oltalmába ajánlott minket. Ott, ahol alázatosság van, szerénység és jóság, ott van az igazi boldogság is, ezt az Istenbe vetett hit biztosítja – mondta a szónok.

A szentmisén részt vettek a helyi civil szervezetek képviselői is. Az ünnep alkalmából a plébánia és az Emmausz kollégium vendégei voltak a szerbiai Fokoláré mozgalom képviselői és a Vajdasági Cserkészszövetség tagjai.

A faluban hagyományos nagyszabású búcsúünnep idén elmaradt a hatályban lévő járványügyi óvintézkedések miatt.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria