Nagybecskereken megülték az egyházmegye védőszentjének ünnepét

Külhoni – 2022. szeptember 28., szerda | 9:46

A Nagybecskereki Egyházmegye védőszentje Szent Gellért, akit szeptember 24-én, szombaton ünnepeltek. Az ünnepségen jelen voltak az egyházmegye újonnan megválasztott tanácstagjai is, akik délelőtt 10 órától előadáson vettek részt Az egyháztanács intézményének szerepe és jelentősége a hatályos kánonjog és jogfejlődése tükrében címmel.

Az előadást Kiss Gábor, az Egri Főegyházmegye érseki bíróságának titkára tartotta a magyar ajkú egyháztanácstagoknak, míg a szláv ajkú tanácstagoknak Német László SVD főpásztor.

Az előadás után a megyéspüspök kiosztotta a Szent Gellért-díjakat azoknak a személyeknek, akik ezt a plébániájukon végzett odaadó önkéntes munkájukkal kiérdemelték. A díjazottakat egyházközösségük terjesztette fel a plébánosukkal együtt a püspöki hivatal felé, majd a hivatal is elfogadta jelölésüket.

Ezt követően szentmisével folytatódott az ünnepség, amelyet Német László SVD püspök mutatott be paptestvéreivel együtt. A szentmise végén a jelenlévők átvehették az egyházmegye első szinódusáról készült könyvet.

Az ünnepség agapéval és jó hangulatú társalgással zárult.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria