Nagyböjti lelkinapot tartottak a Veszprémi Érseki Főiskolán

Kishírek – 2023. március 29., szerda | 14:23

Hagyományteremtő céllal szervezett nagyböjti lelkinapot március második hetében a Veszprémi Érseki Főiskola Hallgatói Önkormányzata. Az eseményt az intézmény rektora, Sebestyén József nyitotta meg – adta hírül március 24-én a Veszprémi Főegyházmegye honlapja. A rövid összefoglalót szerkesztve közöljük.

A főiskola dísztermében tartott lelkinapon Csiszér László és zenekara magas művészi értéket képviselő zenéjével és hiteles tanúságtételekkel irányította rá a figyelmet arra, hogy Isten mindannyiunkat szerető Atya, és hogy Jézus arra hív: elfogadó szeretettel forduljunk önmagunkhoz, azzal a szemmel nézzük saját magunkat, amellyel az Atya lát minket.

A zenei blokkok közötti előadások, tanúságtételek keresztény életvezetési technikákat, nézőpontokat fogalmaztak meg, rámutatva arra, hogy a hit kegyelme bármilyen élethelyzetben ránk találhat; a Jézussal való bensőséges, hitbéli találkozás megváltoztatja az ember teljes addigi életfelfogását, és meg tudja ajándékozni az embert az igazi megbocsájtás erejével.

A lelkinapot szentmise zárta.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria