Nagyböjti ráhangoló Pozsonyból

Külhoni – 2022. március 24., csütörtök | 9:37

A Katolikus.ma hírportál Nagyböjti ráhangoló című videosorozata vezetésére – idén főként erdélyi és magyarországi egyházi személyek mellett – a pozsonyi magyar katolikus lelkipásztort, Molnár Tamást is felkérték.

A harmadik éve nagy érdeklődésnek örvendő kezdeményezés, a Nagyböjti ráhangoló egyes részeit naponta ezrek tekintik meg. Mindennap egy-egy rövid videót tesznek közzé, melyben elhangzik az aznapi evangéliumi részlet, a hozzá fűzött elmélkedés, valamint egy napi feladat, kihívás.

Nagyböjt harmadik vasárnapjától, március 20-ától hét napon keresztül Molnár Tamás atya, a pozsonyi magyar katolikus hívek lelkipásztora szól a ráhangolóba rendszeresen vagy alkalmilag bekapcsolódó hallgatókhoz.

A pozsonyi magyar katolikus lelkipásztor heti gondolatmenetében az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus napjait is felidézi, így is rámutatva arra, hogy a budapesti eseményből még hosszasan lehet meríteni.

A videoüzenetek felvételének helyszíne a pozsonyi ferences templom, mely március 24-én ünnepli felszentelésének 725. évfordulóját.

A templom búcsúját március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján ünneplik.

Forrás: Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség

Fotó: katolikus.ma; Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria