Nappali képzésben oktatják a Billings-módszert Nyíregyházán

Hazai – 2019. július 8., hétfő | 9:56

A pócspetri székhelyű Vianney Testvérek a Tisztuló Lelkekért Közösség ösztönzésére és segítségével a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében működő Magyarországi Billings Központ június 22-én, számos levelező képzést követően, megtartotta első nappali képzését Nyíregyházán huszonegy fő részvételével.

A Billings Ovulációs Módszer (BOM) leendő oktatói – köztük pedagógusok, hitoktatók, védőnő, szülésznő, orvos, pap, jogász, gyógyszerész – az ország különböző városaiból, illetve határon túlról, Erdélyből és Kárpátaljáról érkeztek.

Az első képzési alkalommal az oktatójelöltek megszerezték a legfontosabb alapismereteket a Billings-módszerről és tudományos hátteréről. Az első három modul magában foglalta a táblázatvezetés tanulásának és tanításának módszertanát, a BOM legfontosabb szabályait és a legalapvetőbb ismereteket. Mindezt táblázatgyakorlatokkal, illetve műhelymunka során cikluskártyák segítségével mélyítettek el a hallgatók.

A képzést Lukács Krisztina, a Magyarországi Billings Központ vezetője tartotta. Az oktatóképző tanfolyamot a Katolikus Szeretetszolgálat támogatja, a „Természetes gyermekáldás” projekt keretén belül.

A Magyarországi Billings Központ akkreditált tagszervezete a melbourne-i székhellyel működő Billings Ovulációs Módszer Világszervezetnek (WOOMB International). Feladata az autentikus Billings-módszer oktatása és terjesztése, amely segít a várandósság természetes úton történő elérésében vagy elkerülésében, illetve a női egészségi állapot figyelemmel kísérésében. 

További információ: http://billings.hu/

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria