Négyszáz család vett részt a Görögkatolikus Metropólia balatonföldvári táborában – KÉPRIPORT

Hazai – 2021. július 24., szombat | 14:00

Az összetartozást erősítendő szervezi meg minden évben családtáborát a Görögkatolikus Metropólia. Az idén Balatonföldváron rendezett táborban mintegy négyszáz család gyűlt össze július 12. és 17. között.

A fürdőzésen, sportoláson, kikapcsolódáson túl a szervezők külön hangsúlyt fektettek a mentális és lelki felöltődésre is.

Az öt nap során a kisebbeket kézműves-foglalkozások, népi játékok, arcfestés várta; a nagyobbakat pedig különféle előadások.

Legeza József újpesti parókus „Isten kegyelméből szeretni tehozzád szegődtem” címmel tartott előadást.

Domokos Zsolt, a Hajdúdorogi Főegyházmegye ifjúsági referense az online tér lehetséges veszélyeire igyekezett felhívni a fiatalok figyelmét.

Uzsalyné Pécsi Rita visszatérő vendége a családtábornak. A neves szakember idén önbizalomról, önértékelésről és önbecsülésről igyekezett hasznos gondolatokat megosztani a résztvevőkkel. 

Piros Adorján, a Szegedi Egyházmegye családreferense Szent József példája nyomán szemléltette, hogy senki nem születik apának, hanem azzá kell válni.

A mentális, lelki tréningeket követően az esték borkóstolással, retró partival, illetve Pápai Joci koncertjével zárultak.

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: Domokos Éva

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria