Nordic & Biblia – Mozgással egybekötött lelkinapot tartottak Szombathelyen

Hazai – 2017. augusztus 4., péntek | 18:37

Július 22-én egynapos Cor-Way® Lépéskurzust szervezett a Martineum Felnőttképző Akadémia. A programot Molnár Renáta négygyermekes édesanya, Cor-Way® életmódtréner, lelkigyakorlat-vezető, testnevelő tanár, személyi edző, a „Jézusi gyaloglás” lelkigyakorlat egyik kidolgozója vezette.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Molnár Renáta Hofher József jezsuita szerzetessel közösen írta a nemrégiben megjelent A mozgás lelkisége című könyvet a sport és a spiritualitás kapcsolatáról. Bíró László családreferens püspök e könyvhöz írt ajánlójában így fogalmazott: „Keresztény gondolkodásunkban is új lendületet kapott az egységes szemlélet..., a lét hármas dimenziójának (test, szellem és lélek) együttes kibontakoztatása”. A szombathelyi lelkinap is segítséget kívánt adni ennek megélésére és a Istennel való kapcsolat megújítására.

Molnár Renáta bevezetője, személyes tanúságtétele és az ismerkedés után a nordic walking (bottal való gyaloglás) alapjainak elsajátítása következett a Csónakázó-tó partján. Személyre szabott oktatásban részesültek a különböző életkorú és egészségi állapotú résztvevők.

Renáta a gyakorlati oktatás közben is számos személyes tapasztalatot, lelki útravalót, életvezetési tanácsot adott. Tudatosította a résztvevőkben, hogy mennyire értékesek, úgy, ahogy vannak; hogy testünket nem tudjuk lecserélni, fontos, hogy barátságban legyünk vele.

Olyan sok dolog természetes számunkra az életben, ami másoknak nem az, például, hogy tudunk járni, futni… Ezért örüljünk a járás ajándékának! – biztatta a jelenlévőket. Beszélt a járás egészségmegőrző szerepéről is: a séta valóságos orvosság a szív, a keringés, a vérnyomás, az immunrendszer számára, és a stresszkezelés kiváló eszköze.

Renáta játékos gyakorlatokkal is színesítette a programot, például páros sétával, melynek során megtapasztalhatták a résztvevők, milyen vezetni valakit, és mit jelent vezetettnek lenni.

A nap lelki programmal folytatódott a Martineum Felnőttképző Akadémián. A Szentírás egyes szakaszainak feldolgozásával elmélkedtek a résztvevők az imádság és a mozgás kapcsolatáról, majd egyéni, csendes séta következett.

A nordic walking botot mint eszközt és szimbólumot is felfedezték a résztvevők. Renáta egy Prohászka Ottokártól vett idézettel zárta a lelkinapot: „A szent kereszt az Úr Jézus botja (vö. Zsolt 23,4), reá támaszkodnak mindnyájan, a csetlő-botló zarándok-lelkek.”

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria