Nyílt nap a Győri Hittudományi Főiskolán és az egri Érseki Papnevelő Intézetben

Hazai – 2015. február 16., hétfő | 13:35

Győrben február 21-én várják beszélgetésre, püspöki szentmisére, kulturális sétára a papi hivatás iránt érdeklődőket. Egerben kétnapos programmal rendeznek nyílt napot az Érseki Papnevelő Intézetben. A találkozó március 27-én, pénteken kezdődik.


Győri programok

A Győri Hittudományi Főiskola február 21-én tartja hagyományos nyílt napját. Az alkalomra olyan fiatalokat várnak, akik már komolyabban elgondolkodtak a papi hivatáson, vagy csak egyszerűen kíváncsiak, milyen a szeminárium, hogyan élnek a kispapok. Valódi hivatásunk felfedezése boldog életünk egyik kulcsa – fogalmaznak a szervezők.

A program 10 órakor kezdődik. Ebben az évben újmisés atyákat kértek fel a beszélgetés vezetésére – tudtuk meg Martos Levente Balázs atyától, a szeminárium prefektusától. A közelmúltban szentelt papok friss tapasztalataikat, szemináriumi emlékeiket osztják meg. Az idei év kulturális programját az Apor Vilmos-emlékév jegyében alakították a szervezők: felkeresik a Győri Egyházmegyei Levéltárat, ahol Apor Vilmos beszédeivel, kordokumentumokkal ismerkednek. A nap zárásaként Pápai Lajos megyéspüspök mutat be szentmisét. 

Helyszín: Győri Hittudományi Főiskola és Szeminárium

A programról és a jelentkezés módjáról a Győri Hittudományi Főiskola honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Nyílt nap Egerben

„Értük szentelem magam, hogy ők is meg legyenek szentelve az igazságban” – e mottó jegyében hív egész hétvégés nyílt napra az Érseki Papnevelő Intézet Egerbe. Középiskolás korú vagy annál idősebb fiatalokat várnak, az alsó korhatár tizennégy év. Az érdeklődőket március 27-én, pénteken 18 óráig fogadják a szemináriumban. A program március 29-én, vasárnap ebéddel fejeződik be.

A nyílt hétvége programjáról és a jelentkezés módjáról az alábbi honlapokon található információ:

Az Érseki Papnevelő Intézet honlapja: http://szeminarium.eghf.huAz Egri Hittudományi Főiskola honlapja: http://www.eghf.hu

Elérhetőségek:

Szabó József spirituális
Telefon: 06/36-312-916 / 116-os mellék
Mobil: 06/30-260-64-38
E-mail: szabo.jozsef.69@egriegyhazmegye.hu


Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria