Nyitott szívvel – Szerzetesrendek életét bemutató sorozat kéthetente a Duna TV-n

Megszentelt élet – 2023. szeptember 7., csütörtök | 18:43

A szerzetesi életben rejlő értékek felfedezésére hívja a nézőket a Nyitott szívvel – Szerzetesélet Magyarországon című harmincrészes sorozat szeptember 3-tól kéthetente vasárnap a Duna Televízió műsorán, 11.25 órai kezdettel. A már vetített részek a szerzetesek.hu YouTube-csatornáján is megtekinthetők.

A Nyitott szívvel – Szerzetesélet Magyarországon szeptember 3-tól kéthetente mutatja be a szerzetesi létet és a szent hivatás évszázados alakulását. A sorozat a katolikus hagyományokban gyökerezve közelít a témához, bemutatva mintegy hetven különböző szerzetesrend mindennapjait és rendházait. 

A sorozat minden részében két-két szerzetesrend életébe nyerhetünk betekintést.

A film célja, hogy a napi rutinon és a vallási gyakorlatokon túl átadja a szerzetesi életben rejlő belső értéket, valamint felhívja a figyelmet arra, hogy a szerzetesi hivatás nem csupán egy elszigetelt életforma, hanem egyéni elköteleződést, az emberi tapasztalatok, értékek sokféleségét és a közösség erejét ötvöző út.

A filmsorozat ötlete a szerzetesi irodából indult, és a Geo-Ökofilm Kft. készítette. Egyedülálló módon mutatja be a szerzetesi élet nem mindennapi világát, valamint azt, hogy miként nyitja meg a szerzetesi hivatás a szíveket Isten és az emberek szeretetére.

A műsor választ ad aktuális kérdésekre – többek között arra, hogy mi motiválja a fiatalokat a mai napig, hogy szerzetessé váljanak, vagy milyen kihívásokkal néznek szembe nap mint nap, és hogyan találják meg az erőt az összetartó közösségben és a hitben.

A szeptember 3-án vetített első rész a Szent Mauríciusz Monostor és a Jézus Kistestvérei Női Szerzetes Közösség mindennapjaiba enged betekintést.

Az izgalmas és megható út során a nézők olyan életbe kapcsolódhatnak be, amelyben a csend és elmélkedés találkozik a kapcsolatok mélységével.

Nyitott szívvel – Szerzetesélet Magyarországon kéthetente vasárnap 11.25-kor a Dunán.

Forrás: híradó.huMagyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciája Irodájának Facebook-oldala

Fotó: szerzetesek.hu/Facebook

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria