Online térbe költöznek át a debreceni Apolló mozi közkedvelt adventi filmes délutánjai

Kultúra – 2020. november 28., szombat | 13:00

Hagyomány, hogy advent idején a debreceni Apolló moziban az ünnepre hangolódást elősegítő filmeket tűznek műsorra, amiről a vetítést követően a keresztény felekezetek lelkészeinek közreműködésével beszélgetnek. Így lesz ez idén is, de a közkedvelt filmes délutánok a járványhelyzet miatt az online térbe költöznek át. Az első beszélgetésre november 28-án 16 órakor kerül sor.

Az online térnek köszönhetően bárki bekapcsolódhat a beszélgetésekbe, és megtekintheti az ajánlott filmeket.

Minden adventi hétvégének van egy kiválasztott filmje, amelyet egy linken keresztül szabadon, bármilyen időpontban meg lehet tekinteni online. A film által közvetített és ihletett gondolatok megosztása előre meghirdetett időpontban szintén online formában történik majd.

Advent minden szombatján 16 órakor az Apolló mozi Facebook-oldalán a Kölcsey Központ élőben bejelentkezik, ahol lelkipásztorokkal beszélgetnek. Az élő adásnak köszönhetően lehet kérdezni is őket és hozzá lehet szólni a diskurzushoz.

Az első alkalomra november 28-án, szombaton 16 órától kerül sor. A résztvevők: Gonda László és Tóth Tamás református lelkipásztorok. Az online házigazda a Tiszántúli Református Egyházkerület Debrecen-Kossuth utcai Református Egyházközsége.

A jelenlévők a 12 dühös ember című amerikai filmről beszélgetnek (1957, rendezte: Sidney Lumet).

Link: http://www.sentfilm.hu/play/12_duhos_ember_teljes_film

Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=j5FIffxzti8

További információ: https://www.facebook.com/events/867243824086655

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria