Összefogtak a templomért – Megújult a vasegerszegi templom belső tere

Hazai – 2021. november 3., szerda | 9:50

A hívek összefogásának és a Szombathelyi Egyházmegye anyagi támogatásának köszönhetően megújult az elmúlt hónapokban a vasegerszegi templom belső tere, amelyet Székely János megyéspüspök áldott meg október 31-én. A tervek szerint jövő év tavaszán az épület külseje is új köntöst kap.

Az idén 800 éves település nagy ünnepe a mai – mondta köszöntőjében Németh József, a település polgármestere, aki hangsúlyozta: mindig nagy figyelmet fordítottak az itt élők a templomra. Tíz évvel ezelőtt sor került a templom belső műtárgyainak restaurálására, akkor készült el az oltár és ambó. A mostani felújítást a falak átvágásával, utólagos szigetelésével kezdték. Ezzel védik a vizesedés ellen a templomot, illetve a megújult belső teret, amelyben villanyszerelési munkák, a padok felújítása, festés történt. A helyiek összefogásával és a Szombathelyi Egyházmegye támogatásával valósulhatott ez meg – mondta a polgármester.

Adjunk hálát Istennek, hogy olyan helyen élünk a világban, ahol nem templomokat zárnak be, adnak el, alakítanak át, hanem felújítanak.

A templom óriási kincs, mert kell a házak között egy égbe mutató torony, amely mutatja az emberi lét végső távlatát

–  mondta szentbeszédében Székely János megyéspüspök. Kiemelte: Isten minden szeretet forrása. Az életem odaföntről kell hogy táplálkozzon. Csak általa tudom megtölteni újra és újra a szívemet.

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: az elmúlt időszakban a templomok megújítása mellett üresen álló, egykori plébániaépületek, egyházi fenntartású temetők felújítását is támogatta a kormány.

Az épület külsejének felújításával várhatóan 2022 tavaszán végeznek a szakemberek. Ez a fejlesztés állami támogatásból valósul meg.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria