Őszre megújul a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma Pécsett

Hazai – 2015. augusztus 7., péntek | 15:50

Az Öveges-pályázat keretében személyfelvonó épül a pécsi ciszterci középiskolában, ezzel akadálymentes lesz az épület. A nyár legnagyobb projektje a homlokzat felújítása, ami szintén pályázati pénzből, illetve a fenntartó támogatásával valósul meg – adja hírül a Pécsi Egyházmegye.

Az Öveges-pályázat keretében korábban elnyert 300 milliós összeg egy részéből akadálymentesítik a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának épületét az új személyfelvonó megépítésével. Dobosi László igazgató elmondta: ötven évvel ezelőtt működött lift az épületben, most annak modern változatát építik ki a hátsó lépcsőházban. Ez a szeptemberi iskolakezdésre elkészül.

Az igazgató hozzátette: „Őszig kifestik a termeket, lecsiszolják a parkettát, valamint felújítják a kémia- és földrajzszertárt. Ezzel egy időben elkezdték az iskola egészének megszépítését a szeptemberi iskolakezdésre. A legnagyobb munka a homlokzat felújítása a Széchenyi tér és a Ciszterci köz oldalán. Ez a projekt 50 millió forintból valósul meg, melynek kétharmad részét a fenntartó állja. Új színt kap az épület, és a nyílászárókat is kicserélik.”

Mivel a július 24. és augusztus 2. között Pécsett megrendezett XIX. Europa Cantat nemzetközi kórusfesztivál idején még nem tudták megkezdeni a munkálatokat, a homlokzat felújításával a tervek szerint októberre végeznek a szakemberek.

Fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria