Ötletesen újragondolt baglyok

2019. április 14., vasárnap | 18:05

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara az újrahasznosítás jegyében hirdetett pályázatot gyerekek számára, mely során az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) emblémáját gondolhatták újra. A pályázat eredményhirdetését április 12-én tartották Esztergomban.

A pályázat egyik célja az április 15–17. között Esztergomban megrendezendő, XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia népszerűsítése volt, amelynek emblémája a bagoly. A „Re-design – Gondold újra a baglyot!” mottóval meghirdetett pályázaton négy, óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos és középiskolás kategóriában indulhattak a gyerekek. 

A pályázat nagy népszerűségnek örvendett. Éppen ezért a zsűri nem volt egyszerű helyzetben a döntéshozatalnál, mert kreatívabbnál kreatívabb alkotások érkeztek. A versenyhez nemcsak helyi intézményekből, hanem az ország más pontjáról, például Debrecenből is csatlakoztak. Kiemelt figyelmet kapott a Facebookon meghirdetett közönségszavazás is. 

Az esemény lehetőséget nyújtott arra is, hogy játékos formában hívja fel a figyelmet a hulladéknak szánt anyagok újrahasználhatóságára, valamint a környezeti szemléletformálás részeként a hulladékképződés megelőzésére is hangsúlyt fektettek.

Az alkotásokból készült kiállítás a tanév végégig tekinthető meg a PPKE BTK esztergomi képzési helyszínén, a Iohanneum épület TÉKÁ Klubjában, előzetes bejelentkezés alapján, amit az esztergom@btk.ppke.hu címre kell elküldeni. 

Forrás és fotó: PPKE-BTK

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink – olvasta már?
latni-az-ures-sirt-es-hinni
Látni az üres sírt és hinni

Húsvétvasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Jn 20,1–9)

16:00
istenkereses-es-beavatas-beszelgetes-katekumenatus-gyakorlatarol
Istenkeresés és beavatás – Beszélgetés a katekumenátus gyakorlatáról

A nagyböjt végéhez közeledve a budai ciszterci Szent Imre-plébánián Kató-Bellavics Ágota katekétával, valamint a keresztelésre készülő Pataki Barbarával és Burján Tamással beszélgettünk hitről, beavatásról.

13:00
Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle