Óvodapedagógus részesült tanulmányi ösztöndíjban a Pécsi Egyházmegye jóvoltából

Kishírek – 2021. február 19., péntek | 12:10

Negyedik alkalommal részesített tanulmányi ösztöndíjban pályakezdő pedagógust a Pécsi Egyházmegye. Az elismerést Felföldi László pécsi megyéspüspök adta át a püspöki palotában.

A Pécsi Egyházmegye és a Pécsi Tudományegyetem közös ösztöndíjának kiemelt célja, hogy támogassa azokat a hallgatókat, akik a tanultakat az egyházmegye által fenntartott köznevelési intézményben szeretnék kamatoztatni, a hitélet útján, a Szentlélek ereje által nevelve a gyermekeket.

Február 17-én, szerdán délelőtt az ösztöndíjban részesített Stadler Míra Bettinának Felföldi László pécsi megyéspüspök adta át az oklevelet Tóth László egyházmegyei közoktatási főmunkatárs, Merényi Andrea egyházmegyei közoktatási munkatárs, Ormándlaky Dalma intézményvezető, Schalpha Anett tagóvodai vezető és Szép Attila püspöki irodaigazgató jelenlétében.

Ekkor került sor az ösztöndíjszerződés ünnepélyes aláírására is.

A főpásztor az ösztöndíjátadás alkalmával hangsúlyozta, hogy az elméleti tudás bár kifejezetten fontos és teljességgel nélkülözhetetlen, csak gyakorlat útján sajátíthatóak el azok a módszerek, amelyek valódi fejlődésre késztetik az embert, illetve valójában segítik és előrébb viszik a nevelői feladatot végző pedagógusok munkáját.

Az elismerésben részülő fiatal pedagógus a kaposvári Szent István Egyetem Óvodapedagógus szakának végzős hallgatója, jelenleg a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola Szent Bernadett Tagóvodájában teljesít gyakorlatot, ahol amellett, hogy a német nyelvtanulásban támogatja a növendékeket, keresztény lelkiségben kíséri mindennapjaikat.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria