Pápai üzenet a romániai országos katolikus ifjúsági találkozóra

2015. július 24. péntek 15:30

Ferenc pápa üzenetét az idei, Kolozsváron szervezett romániai országos katolikus ifjúsági találkozóra július 23-án olvasták fel a rendezvényen. A Keresztény Szó/Vasárnap híradását közöljük.

A Pietro Parolin államtitkár kézjegyével ellátott és Florentin Crihălmeanu püspöknek címzett üzenetben Ferenc pápa szívből jövő üdvözletét és jókívánságait küldi a résztvevőknek. Kifejezi a találkozó kezdeményezése iránti örömét, és arra hívja a fiatalokat, hogy életükön, viselkedésükön, cselekedeteiken és gondolataikon átragyogjon Krisztus.

Mindig gondoljanak arra, hogy szőlővesszők a szőlőtőkén, Krisztushoz tartoznak, s arra vannak hivatva, hogy bő gyümölcsöt teremjenek: legyenek bátrak, türelmesek, alázatosak, képesek a megosztásra, de a megkülönböztetésre is, együtt örüljenek az örvendezővel, sírjanak a sírókkal, a rosszat jóval viszonozzák, és az evangélium szavahihető hirdetői legyenek. 

A pápai üzenetet Daniel Avram, a kolozs-szamosújvári görög-katolikus püspökség szóvivője tolmácsolta a fiataloknak.

Fotó: Fábián Róbert

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
karmelhegyi-boldogasszony-bucsut-unnepeltek-marosszentgyorgyi-karmelita-kolostorban
Kármelhegyi Boldogasszony-búcsút ünnepeltek a marosszentgyörgyi kármelita kolostorban

Székely János szombathelyi megyéspüspök főcelebrálásával ünnepi szabadtéri szentmisére hívták a híveket, a családokat a kármelita nővérek a marosszentgyörgyi Kis Szent Teréz-kolostorba július 16-án.

2018. július 19. csütörtök
elismertek-nagy-hazaspar-munkajat
Párkapcsolatra oktatnak felsőfokon – Elismerték a pécsi Nagy házaspár munkáját

Június elején adták át a családbarát szemlélet terjesztését elismerő Kopp-Skrabski-díjakat. A közönségdíjat Nagy Péter, a Pécsi Egyházmegye közoktatási munkatársa és felesége, Nagyné Dékány Judit nyerték el a családi életre nevelésben végzett hatékony tevékenységükért.

10:05