Pápai üzenet a romániai országos katolikus ifjúsági találkozóra

2015. július 24. péntek 15:30

Ferenc pápa üzenetét az idei, Kolozsváron szervezett romániai országos katolikus ifjúsági találkozóra július 23-án olvasták fel a rendezvényen. A Keresztény Szó/Vasárnap híradását közöljük.

A Pietro Parolin államtitkár kézjegyével ellátott és Florentin Crihălmeanu püspöknek címzett üzenetben Ferenc pápa szívből jövő üdvözletét és jókívánságait küldi a résztvevőknek. Kifejezi a találkozó kezdeményezése iránti örömét, és arra hívja a fiatalokat, hogy életükön, viselkedésükön, cselekedeteiken és gondolataikon átragyogjon Krisztus.

Mindig gondoljanak arra, hogy szőlővesszők a szőlőtőkén, Krisztushoz tartoznak, s arra vannak hivatva, hogy bő gyümölcsöt teremjenek: legyenek bátrak, türelmesek, alázatosak, képesek a megosztásra, de a megkülönböztetésre is, együtt örüljenek az örvendezővel, sírjanak a sírókkal, a rosszat jóval viszonozzák, és az evangélium szavahihető hirdetői legyenek. 

A pápai üzenetet Daniel Avram, a kolozs-szamosújvári görög-katolikus püspökség szóvivője tolmácsolta a fiataloknak.

Fotó: Fábián Róbert

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
adventi-imaestet-tartott-nyolc-boldogsag-kozosseg
Adventi imaestet tartott a Nyolc Boldogság Közösség

Advent elején minden évben megrendezik a budapesti Nyolc Boldogság Közösség imaestjét. Idén december 8-án, szombaton dicsőítéssel, szentségimádással készültek Krisztus születésének ünnepére a budapesti Örökimádás-templomban.

18:48
csillagtestverek-ejszakaja-kaposvaron-92719
Csillagtestvérek éjszakája Kaposváron

Az elhunyt gyermekekre emlékezve imádkoztak advent második vasárnapján, december 9-én este a kaposvári Kossuth téren, a csillagtestvérek éjszakáján.

19:59