Podcastsorozatot indít a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola

Hazai – 2020. november 26., csütörtök | 16:33

November 26-án podcastsorozatot indít a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola (PPHF). Az első adás vendége Kajtár Edvárd, a pécsi székesegyház plébánosa, a PPHF és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának oktatója.

Az Egy-ház-kép podcastsorozat célja, hogy valós képet adjon az Egyházról mindenkinek, egy olyan képet, amely a világon bárhol érvényes és érthető. Ehhez kapcsolódóan az első adás témáját Kajtár Edvárd novemberben megjelent Menjünk át a túlsó partra című könyve adja, emellett a székesegyház plébánosa az adventi lelkület és az elcsendesedéssel vegyes várakozás kontextusában is több kérdésre válaszol. Többek között beszél arról, miért gyújtunk gyertyát az adventi koszorún, hogyan alakultak ki a karácsonyt megelőző szokások az Egyházban, hogyan készüljünk az idei ünnepre a jelen helyzetben, és hogyan találhatunk rá a belső csendre.

A műsort a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola hallgatói, Hegyi Kevin és Vermes Nikolett szerkesztik, akik minden hónap első szerdáján újabb és újabb aktuális kérdéseket tesznek fel vendégeiknek.

Az Egy-ház-kép podcastadásait ITT találják majd az érdeklődők.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria