Pünkösdi szentmise és felajánló ima a budapesti Szent Anna-réti engesztelő kápolnánál – KÉPRIPORT

Hazai – 2024. május 21., kedd | 13:17

Pünkösdvasárnap, május 19-én a budapesti Szent Anna-réti Boldogságos Szűz Mária Világ Győzelmes Királynéja engesztelő kápolnánál mutatott be szentmisét Fábry Kornél esztergom-budapesti segédpüspök, melynek során a jelen lévő több mint ezer hívővel együtt felajánlotta az országot és a magyar nemzetet Jézus és Mária Szeplőtelen Szívének.

A felajánló ima szövege: „A dicsőséges Szentháromság, égi Édesanyánk, minden szent és szent angyal színe előtt felajánlom Jézus Szent Vérének érdemeivel egyesítve Jézus Szentséges és Irgalmas Szívének, Szűz Mária Fájdalmas és Szeplőtelen Szívének, a Szentlélekben egyesült két Szent Szívnek Budapestet, Magyarországot, a magyar népet, a magyar Egyházat és közösségeinket.

Mária, légy királynőnk! Jézus, légy királyunk! Kérjük, vegyetek szerető pártfogásotokba és oltalmatokba minket! Segítsetek, hogy le tudjuk győzni a bűnt, ellene tudjunk mondani a sátán kísértéseinek és előrehaladjunk az életszentség útján! Rátok bízzuk életünket és nemzetünk védelmét Isten nagyobb dicsőségére az időben és az örökkévalóságban. Ámen.”

Fábry Kornél szentbeszédében kiemelte, hogy a Szentlélek a békesség Lelke is, aki megújítja a föld színét, és kérjük, hogy ezt a megújítást a szívünkön kezdje.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Facebook-oldala

Fotó: Bors Kata

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria