Rajtunk múlik, befogadjuk-e Isten szeretetét – Varga László nagyböjti lelkigyakorlata Tasnádon

Külhoni – 2023. március 15., szerda | 14:02

Nagyböjti lelkigyakorlatot tartottak március 10. és 12. között a Szatmár megyei Tasnádon Varga László kaposvári megyéspüspök vezetésével. A résztvevőknek értékes gondolatokat adott át a püspök a különböző programok keretében.

A lelkigyakorlat péntek délután keresztúti ájtatossággal kezdődött, majd szentmisével folytatódott. Másnap a püspök sorra találkozott a tasnádi plébánia lelkiségi csoportjaival, a hittanosokkal és az ifjúsággal, a Mária légió, a rózsafüzér társulat, a karizmatikus imacsoport, a nőszövetség tagjaival, a pedagógusokkal, a kórussal, illetve a családosok csoportjával. Ez alkalmat adott volt kötetlenebb beszélgetésre is Varga László püspökkel.

Vasárnap, amely egyben a triduum záró napja is volt, a szentmise keretében Isten irgalmas szeretetéről elmélkedett a püspök. Kell-e több egy keresztény ember számára, mint az a tudat, hogy Isten – bár nagyon jól ismeri bűneinket – nem a bűneinket méregeti és az alapján osztja ki jussunkat, az ő szeretetét, hanem mindenkit mindig egyformán szeret?

Csupán rajtunk múlik, hogy megtérünk és befogadjuk-e az ő irgalmas, végtelen szeretetét.

Mindhárom nap gyónási lehetőség állt a hívek rendelkezésére, ezzel sokan éltek. 

A püspök nemcsak a szavai, de tettei által is példát mutatott e három napban a tasnádi híveknek. Arra buzdított, hogy fogaduk be Isten szeretetét, és legyünk olykor Isten eszközei azáltal, hogy embertársait szolgáljuk, és szüntelenül imádkozzunk. 

Szöveg: Hatvani Gizella

Forrás és fotó: Romkat.ro 

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria