Rajzpályázatot hirdet a szlovákiai magyar nyelvű Mária Rádió

Külhoni – 2021. szeptember 18., szombat | 12:51

Rajzpályázatot hirdet a szlovákiai magyar nyelvű Mária Rádió a szlovákiai magyar nyelvű alapiskolák és középiskolák körében. A pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet a keresztény, családi és nemzeti-kulturális értékekre. A pályaművek benyújtási határideje: november 21.

A rajzok kiértékelését a rádió által felállított bizottság végzi. A rajzok témától függetlenül egy kategóriában kerülnek megítélésre. Az öt kategória: óvoda, alsó tagozat, felső tagozat, középiskola, speciális iskola.

Esetleges különdíjak megítéléséről a bizottság az elbírálás folyamán dönt.  A legjobb munkák felkerülnek Mária Rádió honlapjára, valamint belekerülnek Mária Rádió Mirjam ingyenes magazinjának soron következő, januári számába. A díjazott munkák alkotói és felkészítő tanáraik jutalma egy-egy rádiós ajándékcsomag, egy oklevél, valamint egy látogatás a Mária Rádió stúdiójában. A művek a komáromi Limes galériában is kiállításra kerülnek. A díjátadóra és a kiállítás megnyitására idén decemberben kerül sor, az aktuális járványhelyzet függvényében.

A pályaművek lehetséges témáiról, a jelentkezés és a benyújtás kritériumairól és módjáról, valamint az eredmények közzétételéről ITT tájékozódhatnak.

Forrás és fotó: Mária Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria