Re bíboros köszöntötte Ferenc pápát megválasztásának hatodik évfordulóján

2019. március 13., szerda | 18:18

A pápa és a Római Kúria munkatársai nagyböjti lelkigyakorlaton vesznek részt március 10. és 15. között. Március 13-án, a reggeli szentmise előtt Giovanni Battista Re, a legidősebb jelen lévő bíboros köszöntötte a bíborosi kollégium nevében a pápát megválasztása hatodik évfordulója alkalmából.

„Szentatya, ma van a hatodik évfordulója, hogy a Katolikus Egyház pápájává választották – kezdte köszöntőjét Re bíboros. – A jelenlevők nevében is szeretném elmondani, nagy öröm, hogy ma reggel koncelebrálhatunk az ön által bemutatott szentmisén. Kérjük az Urat, legyen az ön számára világosság, támasz és vigasz a feladatában, hogy megerősítse testvéreit a hitben, hogy az egység alapja legyen, valamint hogy megmutassa mindenkinek a menny felé vezető utat. Szentatya, kérjük az áldását, és szeretnénk, ha tudná, hogy közel állunk önhöz, nagy szeretettel és őszinte tisztelettel.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink – olvasta már?
szetmallo-hangerdo-nuncius-latogatasa-pannonhalman-szent-benedek-tavaszi-unnepen
Szétmálló hangerdő – A nuncius látogatása Pannonhalmán Szent Benedek tavaszi ünnepén

Szent Benedek tavaszi ünnepét Pannonhalmán, Michael August Blume apostoli nunciussal és a szerzetesi közösséggel együtt misével és utána a „Csend” kiállítás megnyitójával ültük meg március 21-én.

12:44
ez-is-evangelizacio-elkeszult-az-eucharistia-kartyajatek
Ez is evangelizáció… – Elkészült az Eucharistia kártyajáték

Január elején írtunk arról, hogy aki a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve Esztergomban, a Szent Adalbert Központban rendezett konferencián járt, az utolsó napon, a szünetben egy különleges társasjátékkal is találkozhatott, ami az Eucharistia nevet kapta.

2019. március 21., csütörtök