Rekordszámú látogató vett részt idén a PPKE Információs Technológiai és Bionikai Kar nyílt napjain

Hazai – 2024. február 10., szombat | 15:10

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kar (PPKE ITK) nyílt napjain – január 26., február 2. (online alkalom) és február 9. – kimagasló volt a mérnökinformatikus és a molekuláris bionika mérnöki alapképzések iránti érdeklődők száma.

A nyílt napok jó hangulatú, szemléletes előadásai során az érdeklődők megismerhették az egyetemet, ízelítőt kaphattak az ITK-n folyó aktuális kutatásokból, és megtudhatták, hogyan kapcsolódnak be a hallgatók az egyetemi munkába és kutatásokba.

Ahogy Tornai Kálmán oktatásfejlesztési dékánhelyettes január 26-i bevezetőjében Alan Kay amerikai számítástechnikai szakembert idézve elmondta: „A jövőt úgy lehet a legjobban megjósolni, ha mi magunk találjuk fel” – az egyetem éppen erre hívja a hozzájuk jelentkező hallgatókat.

A tájékoztató előadások szünetében és azokat követően saját kérdéseikre is választ kaphattak a reménybeli hallgatók és szüleik az Aulában elhelyezett információs pultoknál. Olyan témákban kaphattak személyre szabott információt, mint a felvételi pontok számítása, az egyes képzéseken szerzett diplomákkal való elhelyezkedési lehetőségek, a kutatási programokba való bekapcsolódás és a nemzetközi ösztöndíjakra való jelentkezés lehetőségei, valamint a hallgatói közösségek élete.

A PPKE ITK küldetésének tekinti, hogy a falai között zajló kutatás-fejlesztés az emberi életminőség javítását szolgálja. Erre nemcsak az előadások során hallhattak példákat az érdeklődők – például arról a mesterséges intelligenciára épülő projektről, aminek segítségével a daganatos betegségek korábban diagnosztizálhatóvá válhatnak, vagy arról, amelyben a vízi mentés hatékonyságát növelő eszközt fejlesztenek – hanem a szünetben ki is próbálhatták az önvezető kerekesszéket, illetve az egyetem látássérültek tájékozódását segítő mobilapplikációját is.

A nyílt napok a hagyományoknak megfelelően laborlátogatással zárultak: az érdeklődők meglátogathatták azokat a laborokat, amelyek munkájáról az előadások során hallottak.

Az egyetem köszöni az érdeklődést, és várja a találkozást szeptemberben!

Az alábbi kisfilmből kiderül, hogy miért szeretik a Pázmány ITK-t:

Forrás: PPKE Információs Technológiai és Bionikai Kar

Fotó és videó: Pázmány ITK; PPKE ITK Vizuális Műhely

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria