Sebestyén József a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola rektora

Hazai – 2021. április 24., szombat | 20:59

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke öt évre Sebestyén Józsefet bízta meg a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola rektori teendőinek ellátásával.

A kinevezési okmányt április 21-én adta át Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért felelős államtitkára a minisztériumban az intézményt 2020. július 1-jétől megbízott rektorként irányító főiskolai tanárnak.

Az államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, hogy bár nem mindig hálás és népszerű feladat, de rektornak lenni jó.

Az ünnepélyes átadáson részt vett Udvardy György veszprémi érsek is. Elmondta, hogy a tradicionális oktatási és kutatási alaptevékenység megerősítése, fejlesztése mellett a főiskola tevékenységi körének kiszélesítését tartja a következő időszak elsődleges feladatának.

Sebestyén József rektor – miután megköszönte a főpásztor bizalmát és a szaktárca támogatását – kifejezte, hogy a megbízást szolgálatnak tekinti. Nemcsak vezetői hitvallásként, hanem személyes vállalásaként jelölte meg a felsőoktatási alapfeladat-ellátás minőségi megújítását, valamint – egy szolgáltató jellegű főiskola megteremtésével – markánsan megjelenő társadalmi szerepvállalást, az Egyház missziós tevékenységének támogatását.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria