Sikert aratott az MKPK Amoris laetitia-családévre kiírt vers- és novellaíró pályázata

Hazai – 2021. május 13., csütörtök | 20:05

Az Amoris laetitia-családévhez kapcsolódva a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) vers- és novellaíró pályázatot hirdetett. A pályamunkák nagy száma miatt az eredményhirdetés dátumát későbbre, szeptember 21-re halasztották.

Ferenc pápa 2020. december 27-én, Szent Család vasárnapján hirdette meg, és 2021. március 19-én, az Amoris laetitia kezdetű apostoli levél közzétételének ötödik évfordulóján nyitotta meg a család évét. Kapcsolódva a Szentatya szándékához a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Katolikus Kulturális Hetek programsorozat keretében vers- és novellaíró pályázatot hirdetett A család, Istentől rendelt közösség címmel.

A szervezők nagy örömére a pályázatra az ország különböző pontjairól közel 250 pályamunka érkezett. A pályamunkák magas száma miatt szükséges az országos eredményhirdetés dátumának módosítása, így az új időpont 2021. szeptember 21., kedd. A nyereményeket a szervezők elsősorban személyesen, rendezvény keretében szeretnék átadni, azonban annak módjáról a járványhelyzettől függően később várható döntés.

A minden évben megrendezésre kerülő Katolikus Kulturális Hetek rendezvénysorozat célja, hogy változatos programokon és különböző pályázatokon keresztül a sajtó és a közönség figyelmét a katolikus kultúra kincsei felé fordítsa.

Forrás: MKPK Sajtószolgálat

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria