Tomoris diákok a Sapientia nagyböjti lelkinapján

Kishírek – 2023. március 21., kedd | 16:24

Március 10-én a kiskunmajsai Tomori Pál katolikus gimnázium negyvenöt diákja is részt vett a budapesti Sapientia Hittudományi Főiskolán tartott nagyböjti lelkinapon, Kullai Attila iskolalelkész és Telekné Nagy Janka hitoktató kíséretében. A nap témája a döntés volt, amelyről Papp Miklós morálteológus tartott előadást a négy intézményből érkezett száznyolcvan középiskolásnak.

Keresztény fiatalként élni a mai világban sok kihívással jár. A pályaválasztástól kezdve a hétköznapi döntéshelyzeteken keresztül a házasságig és családalapításig számtalan olyan választás elé kerülünk, amelyekben nem mindig egyszerű, de annál fontosabb meghallani Isten hangját. Egyáltalán mire törekedjünk a döntéseinkkel kapcsolatban? – hangzott el az előadásban, melyet követően kiscsoportokban dolgoztak tovább a fiatalok.

Majd fakultációk következtek, melyek során a szalézi lelkiségtől a sajtkészítésen át a párkapcsolati kérdésekig sok mindennel foglalkozhattak a résztvevők.

A rekollekció közös imával, énekléssel zárult a főiskola aulájában.

A lelki programok után a ragyogó tavaszi, kora délutáni napsütésben volt egy kis szabadidő a pesti belvárosban és a Duna-parton, majd a Városligetben megcsodálhatták a diákok a Magyar Zene Házát és az új Néprajzi Múzeumot.

Szöveg: Telekné Nagy Janka

Forrás: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Fotó: Tomori Pál Gimnázium, Technikum és Kollégium Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria