Szakmailag és lelkileg is feltöltődhettek a Nyíregyházi Egyházmegye pedagógusai

Kishírek – 2021. július 30., péntek | 8:01

A Jótevő Alapítvány jóvoltából július 15. és 17. között a Nyíregyházi Egyházmegye harminc pedagógusa vehetett részt tanulmányi kiránduláson. A szakmai fejlődés mellett a programsorozat kiemelt célja volt a pedagógusok testi, lelki és szellemi feltöltődése és közösséggé építése, ezért a szakmai előadásokat közösségépítő, kulturális programok színesítették.

A világjárvány a pedagógusokat is komoly testi, lelki és szellemi kihívások elé állította. Testközelből tapasztalhatták meg az elszigetelődést, a kapcsolatok hiányát, illetve a munkakörülmények gyökeres megváltozását, hiszen a klasszikus, jelenléti oktatás-nevelés az online térbe költözött.

A háromnapos együttlét Tihanyban kezdődött, ahol a résztvevők betekintést nyerhettek a bencés szerzetesek életébe, majd a festői szépségű Balatonfüreden eltöltött kellemes sétát követően foglalták el szállásukat Balatonalmádiban. Másnap a történelmi érdekességekben gazdag Veszprémi Érsekséget és Veszprém városát ismerhették meg szakmai idegenvezetés keretében. A pedagógusokat Udvardy György veszprémi érsek, a MKPK hitoktatási referense is fogadta az érseki palotában.

A tanulmányút következő állomása Zirc volt, ahol a ciszterci szerzetesek életével ismerkedtek meg. Innen az út Bakonybélbe, a Szent Mauríciusz Monostorba vezetett, amelyet Halmos Ábel OSB, perjel mutatott be. Kora este a jelenlévők bekapcsolódtak a szerzetesek vesperás imádságába. A zarándoklat harmadik napjának reggelén Székesfehérváron tekintették meg a püspöki palotát és az egyházmegyei múzeumot, ezt követően indultak Bodajkra, a Segítő Szűz Mária-kegyhelyre. A nap délután Martonvásáron folytatódott, itt a Beethoven Múzeum és a kastélypark megtekintését a Nemzeti Filharmonikusok Beethoven-hangversenye követte.

A kirándulásról a beszámoló ITT olvasható.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria